Politiet gennemførte for ny en kontrol mod ‘gejlede og ombyggede biler’. Flere af de fejl, som ordensmagten kiggede efter, kan koste nummerpladerne.
En ting er bøden. Noget andet er at få et klip i kørekortet. Men det bliver virkelig surt, hvis politiet også tager bilens nummerplader. Det kan ske, hvis ordensmagten vurderer, at bilen ikke er forsvarlig at køre rundt i.
Eller hvis der eksempelvis ikke er betalt periodiske afgifter eller for forsikringen. Det slog Syd- og Sønderjyllands Politi for nylig fast, da man i en kontrol gik efter ‘gejlede og ombyggede biler’ i kredsen.
LÆS OGSÅ: FDM advarer bilister: Ulovligt klistermærke kan koste 1.000 kr. i bøde
Kontrollen fandt sted torsdag i sidste uge. Men at det nu er ved at være en uge siden, betyder ikke at det er blevet mere lovligt at bryde færdselsloven. Politiet skrev i sidste uge, at man var på udkig efter:
- Problemer med LED-pærerne
- Afmonterede lydpotter
- Problemer med gevind eller luftundervogne
- ABS- og airbagsystemfejl i display
- Sorte DK-klistermærker på nummerpladerne
- Solfilm på de forreste sideruder
- Udragende dæk
- Klistermærker på ruder
- Åbent luftfilter
- Folie/maling på lygter
- Lygtefejl
Kontrollen torsdag i sidste uge betød, at politiet kastede et undersøgende blik på 90 biler. Ni af dem blev indkaldt til syn, fortæller ordensmagten. Men det var faktisk kun i ét tilfælde at man fandt det nødvendigt at klippe pladerne. I alt udløste kontrollen 31 sigtelser.
LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Lynladere ødelægger batterierne i elbiler
Ud over fejl og mangler kunne politiet også konstatere, at flere bilister trådte for hårdt på speederen, havde drukket for meget og talte i håndholdt mobil. Alt sammen noget der som minimum udløste både en bøde og et klip i kørekortet.
At kontrollen nu er slut, betyder heller ikke, at politiet kigger den anden vej. De automatiske nummerpladescannere, som i dag sidder på mange politibiler, kigger nemlig hele tiden med. Kamera-teknologien kan altså også koste dig din bils nummerplader.