Tyske Volocopter, der er delvist ejet af Mercedes, har indgivet konkursbegæring, efter drømmen om at bygge flyvende taxaer brast.
Volocopter, den tyske producent af lufttaxaer, har indgivet konkursbegæring ved retten i Karlsruhe. Dette sker få dage efter, at en af Volocopters nærmeste konkurrenter blev reddet fra en lignende skæbne.
Volocopter, der har hovedkontor nær Stuttgart, har endnu ikke opnået den nødvendige typegodkendelse fra Den Europæiske Unions Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) til at lancere sin Volocity-model. En lufttaxa med plads til to personer.
Det skriver Reuters.
Selskabet har ansøgt om insolvensbehandling. Men ledelsen tror på, at man kan finde en investor der redder forretningen i løbet af 2025. Indgivelsen af konkursbegæring var nødvendig for at opretholde driften og sikrer de ansattes løn.
Volocopter skriver i en officiel meddelelse, at det trods intensive bestræbelser på at rejse kapital ikke har været muligt at finde en løsning, så man kunne undgå en konkursbegræing. Den daglige drift vil fortsætte som hidtil under den foreløbige insolvensbehandling.
Volocopter er ifølge dem selv tæt på at få godkendt Volocitys fuldt elektriske teknologi, der kan få firmaets køretøj til at lette og lande vertikalt. Virksomheden mangler dog finansieringen.
Tobias Wahl, der er udpeget som kurator, skal nu udarbejde en plan, som firmaet kan rekonstrueres efter. Den skal ligge klar inden udgangen af februar, hvis ikke det hele skal gå konkurs.
Volocopter blev grundlagt i 2011. Men man oplevede et markant tilbageslag, da testflyvninger under sommer-OL i Paris sidste år måtte aflyses. Grunden? Firmaet fik ikke de rette certificeringer i tide.
I december meddelte Volocopter, at Volocity-modellen opfyldte tre fjerdedele af EASAs krav. Virksomheden arbejder på en fem-personers model, som forventes at blive præsenteret i 2027.
Det tyske startup er langt fra det eneste, der har svært ved at klare sig. Økonomisk er der mange firmaer i og omkring bilindustrien der har mere end svært ved at få enderne til at hænge sammen. Eksempelvis har Volkswagen en gæld, der er så massiv, at finansdirektøren mener, at man løber tør for penge inden for to til tre år.