Annonce:

Nyt kørekort-svindel spreder sig på Facebook

I diverse grupper på Facebook tilbyder flere brugere, at de mod betaling vil tage straffen for en anden bilist. Et klip kan koste flere tusinde kroner.

Annonce:

Kørekort-svindel og såkaldte “Facebook-klip” er blandt de ulovlige aktiviteter, der florerer i lukkede Facebook-grupper i Danmark.

Her tilbyder brugere tjenester, der omfatter overtagelse af klip i kørekort for andre, forsikringsbedrageri, samt diverse former for svindel relateret til sociale ydelser. Betaling for disse tjenester er fastlagt på forhånd og annonceres ofte i klare vendinger.

Eksempelvis skriver en bruger i en af grupperne, at det koster 2.500 kr. plus bødens pris, hvis vedkommende skal tage ‘klippet’ på sin kappe.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Det skriver DR.

Der handles desuden med ulovlige varer som stoffer samt hælervarer i form af designerlamper og el-cykler uden opladere.

LÆS OGSÅ: Har Haas fortrudt? Kommer med ny Kevin Magnussen-melding


Der er også brugere, der søger specifikke former for svindel, som de ønsker at købe sig til. Socialt bedrageri er blandt det mest populære.

Selvom disse grupper jævnligt lukkes ned, dukker de hurtigt op igen under nye navne, og aktiviteten fortsætter ufortrødent.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har kritiseret tendensen og peger på tech-giganter som Meta, Facebooks ejer, som medansvarlige for de ulovlige handler.

Ministeren kalder det problematisk, at sociale medier i stigende grad anvendes til kriminalitet, og han ser et behov for øget kontrol.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

– Det skriger til himlen, at mange af de platforme, som tech-giganterne har stillet os alle sammen til rådighed, efterhånden i større og større omfang bliver brugt til at facilitere egentligt kriminalitet, udtaler Hummelgaard.

Ministeren, der selv er afsløret i at bryde færdselsloven adskillige gange, nævner andre platforme, der har lignende problemer. For eksempel bruges det russiske medie Telegram til at formidle kontakt til lejemordere.

Mens Snapchat ifølge ministeren anvendes til handel med stoffer. Facebook-grupperne er således en del af et bredere problem, hvor politiet i øjeblikket er afhængige af tech-virksomhedernes villighed til at samarbejde:

Martin Ruby, Facebooks politiske chef i Norden, skriver til DR, at det sociale aktivt fjerner indhold, der bryder reglerne..

Ifølge Ruby fjernes millioner af opslag og profiler dagligt. Han understreger også, at Facebook generelt har et samarbejde med politiet og andre myndigheder.

Responsiv Iframe

Ofte går det dog ikke hurtigt nok. Nogle bilister lader sig dog også snyde af svindlere på platforme som Facebook. En bilist var eksempelvis så rasende, at han meldte sig selv til politiet. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Besøg vores annoncør:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også