USA’s told på 25 procent på alle importerede biler får nu Polestar til at trække modellen Polestar 2 permanent tilbage fra det amerikanske modelprogram.
Polestar 2 trækkes nu permanent tilbage fra det amerikanske marked.
Introduktionen af en markant importafgift på elbiler fremstillet i Kina har ført til, at Polestar har stoppet salget af Polestar 2 i USA.
Bilen er ikke længere at finde på bilproducentens amerikanske hjemmeside. Ledelsen i USA har dog ikke givet nogen forklaring på ‚forsvindingsnummeret‘. Eller for den sags skyld kommenteret på tolden.
Polestar har dog tidligere raset over, at mærkets biler faktisk står til at blive helt forbudt i netop USA. Læs mere om det her.
Den primære årsag til beslutningen hos bilmærket er formentlig en ny amerikansk toldsats på 112 procent, som er pålagt elbiler, der produceres i Kina.
Den afgift påvirker en række bilmærker, herunder Polestar og Volvo, som både er kinesisk ejet og fremstiller flere af deres bilmodeller i Kina.
Polestar 2 er en af de modeller, der er omfattet af den høje told, da den bliver produceret i Kina.
Selvom tolden har været kendt i nogen tid, var det indtil for nylig stadig muligt at bestille en Polestar 2 i USA. Det er nu ikke længere tilfældet.
At Polestar 2 forsvinder fra det amerikanske marked, er ikke et isoleret tilfælde. I Canada har mærket også stoppet importen.
Det skete efter, at Canada indførte en lignende told på 100 procent på kinesisk producerede elbiler.
Tiltag som dette viser, hvordan handelsbarrierer direkte har indflydelse på, hvad bilisterne kan/ikke kan købe.
Selvom Polestar 2 forsvinder, forlader Polestar ikke det nordamerikanske marked helt. Amerikanske kunder har fortsat mulighed for at købe andre modeller fra mærket.
Polestar 3 produceres lokalt i South Carolina i USA, mens Polestar 4 fremstilles i Busan i Sydkorea.
Da de modeller ikke produceres i Kina, påvirkes de ikke den mere end 100 procent højere told. Volvos søstermærke er omvendt langt fra ene om at trække biler tilbage på den ene eller anden måde.
Volvo flyttede eksempelvis produktionen af deres EX30-model fra Kina til fabrikken i Gent, Belgien, for at undgå lignende importafgifter på andre markeder, eksempelvis i Europa.
Tilbagetrækningen af Polestar 2 fra USA understreger konsekvenserne af de nuværende amerikanske handelspolitikker for bilindustrien globalt.
Det er ikke utænkeligt, at flere bilmærker, som ikke bygger biler i USA, følger trop. Ferrari importerer eksempelvis stadig biler til USA. Men regningen for toldmuren er sendt direkte videre til kunderne.
Læs flere artikler efter annoncerne: