Annonce:

Politiet tager også fejl: Her skal hundredevis af fartbøder betales tilbage

I fire år har politiet læst en fartgrænse forkert. Det har resulteret i hele 456 forkerte fartbøder og 48 domme. 

Annonce:

Har du fået en kedelig hilsen fra politiet, fordi du mellem januar 2015 og juli 2019 har kørt for stærkt på strækningen fra lysreguleringen ved Guldborgsundcenteret i Guldborgsund og 300 meter frem på Brovejen i vestlig retning, så er der muligvis godt nyt, skriver Ekstra Bladet.

Du har sandsynligvis slet ikke kørt for stærkt.

I den periode på netop den strækning har politiet nemlig taget fejl hele 456 gange. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

LÆS OGSÅ: 18-årig blæste forbi vejarbejde med 177 km/t – nu ryger kortet

Snuppede ‘de forkerte’ fartsyndere
Politiet er blevet opmærksomme på fejlen, fordi der i området ikke var skiltet korrekt. Fejlagtigt har politiet ‘fanget’ fartsyndere, der kørte mere end 60 kilometer i timen.

Men reelt måtte de på grund af den fejlagtige skiltning køre 80 km/t.


– Politiets fotovogne har fra januar 2015 til 26. juli 2019 foretaget en række hastighedsmålinger, hvor politiet fejlagtigt tog udgangspunkt i en hastighedsbegrænsning på 60 km/t, som rettelig var 80 km/t, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Alle kontaktes automatisk
Politiet oplyser, at alle bilister, der ved en fejl er blevet taget i at køre for hurtigt på strækning, automatisk vil blive kontaktet inden 1. august 2020.

Der er derfor ingen grund til selv at kontakte politiet, hvis man mener, at man ikke har overtrådt fartgrænsen Guldborgsund.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Udover bøderne vil også fejlagtige klip og frakendelser blive rettet, oplyser politiet.

‘Arbejder så hurtigt vi kan’
Det er Sydsjællands og Lolland-Falster Politi, der står for udbetalingen af pengene.

– Vi vil arbejde så hurtigt, som vi overhovedet kan, men der må forventes en vis sagsbehandlingstid grundet antallet af sager, som nøje skal gennemgås for at få rettet op på fejlen. Særligt hvis man har fået en dom, kan det tage lang tid, da der er særlige procedurer, som skal overholdes, når domme skal ændres. Men vi gør alt, hvad vi kan for at rette op på denne fejl så hurtigt som muligt, og vi beklager naturligvis meget de gener, fejlmålingerne kan have medført, siger chefanklager Flemming Petersen.

Responsiv Iframe

 

Besøg vores annoncør:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også