31. marts i år fyldte loven om vanvidskørsel ét år. Det betød tæt på 1.000 beslaglagte biler. Her har vi samlet det geografiske overblik.
Nogen har bilister har fået deres biler igen. Men langt de fleste ser nok aldrig deres biler igen. Andre beslaglagt biler er allerede blevet konfiskeret og solgt, mens et lille antal er blevet destrueret.
Og selvom hastigheden nok er det, de fleste tænker på, når det drejer sig om vanvidskørsel, er det faktisk ikke hastigheden, det oftest er galt med. Langt de fleste bilister gør sig skyldig i vanvidsbilisme, fordi de har drukket for meget, når de sætter sig bag rattet.
– Jeg synes, det er rystende, at der er så mange, der er ligeglade med andres liv. Der er en enorm risiko for andre, når man kører rundt med så høj en hastighed eller promille, sagde Søren Skotte, politikommissær hos Sydsjælland og Lolland Falsters Politi, til TV2 Øst, da mediet tilbage i april gjorde status efter et år med den meget omtalte lov.
Men selvom om Sydsjælland og Lolland Falsters Politi på et år har fået 96 biler af vejene, er det ikke i den politikreds, at det står værst til. Det er i Midt- og Vestjylland, hvor man har 153 beslaglagte biler holdende.
Bornholm: 16
Fyn: 88
København: 64
Københavns Vestegn: 69
Midt- og Vestjylland: 153
Midt- og Vestsjælland: 67
Nordjylland: 93
Nordsjælland: 76
Syd- og Sønderjylland: 77
Sydsjælland og Lolland-Falster: 96
Sydøstjylland: 115
Østjylland: 82I alt pr. 01.04.2022: 996
Kilde: Rigspolitiet