Pulverlak er superstærkt og normalt kun noget, du ser i industrien. Men nu kan du selv pulverlakere dine stumper – vi guider dig igennem her
Annonce:
Du kender pulverlak fra blandt andet de originale dele på din bil. Når du for eksempel køber en bærearm, er den tykke sorte overflade-coating faktisk bare pulverlak, som er blevet lagt på i et stort pulverlakeringsanlæg.
Det genialt ved pulverlak er, at du får en meget tyk overfladelakering, som tåler stød uden at skalle af i flager og er langt stærkere end for eksempel autolak. Pulveret bliver lagt på ved hjælp af strøm, som danner en elektrisk forbindelse og derved får pulveret til at hæfte på emnet. Det kræver selvfølgelig, at materialet er strømledende såsom metal.
Hidtil har pulverlak været forbeholdt industrien, da det kræver en masse dyre værktøjer og derved egner sig bedst til produktioner, hvor der skal mange emner igennem. Nu er det muligt at få små udgaver af pulverlakeringsanlæggene, og vi viser dig her, hvordan du gør for at blive din egen pulverlakerer.
Artiklen fortsætter efter annoncen:
Det er smart!
DET SKAL DU BRUGE
Pulverlakering kræver en del udstyr, men det er faktisk ikke så dyrt, som det lyder. Et startkit med alt, hvad du skal bruge, koster 1.699 kr. Derudover skal du have en ovn, som ikke længere skal bruges til mad, en trykluftkompressor og personlige værnemidler som åndedrætsværn m.m. Vi kan ikke anbefale, at du pulverlakerer i rum, som du holder af, for det sviner helt vildt.
Vi skal ærligt indrømme, at pulverlak aldrig har været noget, vi har overvejet til ombyggede bildele. Men efter af have prøvet kittet, er vores syn på pulverlakkens egenskaber blevet ændret markant. Det er ultralet at arbejde med, og så findes farverne nu i mange forskellige nuancer. Også metaleffekter og højglans er en mulighed med pulverlak, og du vil opdage, at øvelse virkelig gør mester. Efter nogle få gange blev vores resultat allerede så godt, at det så helt professionelt ud.