I USA har en føderal domstol tilsidesat bilisters ret til privatliv i deres eget hjem på grund af videokameraers generelle udbredelse.
Retsikkerheden har lidt et knæk i USA. Her har en føderal domstol netop sagt god for, at politiet må overvåge bilister uden for deres egne hjem.
Som begrundelse brugte domstolen det argument, at videokameraer og deres evne til at overvåge allerede er udbredt i det amerikanske samfund.
Det skriver Jalopnik.
Afgørelsen udspringer af en sag, hvor politiet i byen Kansas overvågede bilisten Bruce Hay uden foran dennes ejendom i hele 68 dage.
LÆS OGSÅ: Der er fundet kokain og snifferør i hjemmeplejebil
Overvågningen stod på i 15 timer om dagen, fordi politiet forsøgte at dokumentere, at Hay havde gjort sig skyldig i sammenlagt 16 kriminelle forhold.
– Hr. Hay kan ikke med rimelighed forvente at have nogen ret til privatliv ude foran sit hjem, lyder det i afgørelsen fra U.S. Tenth Circuit Court of Appeals.
Som begrundelse angiver domstolen, at videokameraer så udbredt, at man nu må forvente at blive filmet uden for sit eget hjem.
Bruce Hay blev i øvrigt fundet skyldig i det, der var årsagen til, at politiet overhovedet overvågede ham.
Retten fandt det nemlig bevist, at Bruce Hay, der er soldaterveteran, har løjet om sit fysiske helbred, noget der ellers berettigede ham til en række sociale ydelser.
Over for myndighederne løj Hay sig handicappet og fik på den måde adgang til økonomisk hjælp fra det offentlige.
Men dommen betyder, at politiet nu også må overvåge folk/bilister, selvom disse intet har gjort forkert. Det er bare at henvise til afgørelsen mod Bruce Hay.
Læs mere om færdselspolitiets arbejde på vejene lige her!